Tuesday, 6 December 2011

The Bad Day !! hue

Yup..Assalamualaikum n salam satu Malaysia, Ceh, !! mcm pemberita la pula..haha, emm..k utk crita ary ne ..aq  just nak imbas semula kesilapan aq ketika berada d asrame ye, haha..kepada sahabatku yg trbaca cerita ini, cuma ingin kukatakan, you All the Best..SHAH forever,,hee...sebenarnya aq telah brgaduh dgn salah seorang daripada ahli kumpulan kita sendiri, so tak perlulah disebut namanya, jika disebut, timbul seribu penyesalan yg tak diduga, atuya bahasa..haha! ...Hmm, alkisah bermula d satu kawasan yg berada kira-kira 15 kilometer daripada daerah kelahiran aq (pekan Papar ) iaitu kimanis dan bertempat d sebuah asrama..tak perlulah disebut dorm berapa..hee...kjadian brmula pada petang hari khamis 2minggu sebelum cuti persekolahan bermula...jadiii, ntah macamana aq bleh badmood, demam tnpa diduga...huhu, so, emosi pn tak terkawal la kn..haha...yup, keadaan ini memaksa aq mncri mangsa supaya aq dpt melepaskan emosi mmbakar jiwa tu...tepat la pulaaa pada masanya, seorang sahabat mmbuatkan aq terpaku dan membisu kerna dia telah mnyakitkan hatiku sedangkan perkara itu hakikatnya tidak mnyakitkan jika aq tidak dlm keadaan badmood..huhu, PUNCANYA..tak payah la diceritakan, just aq nak perkatakan bahawa, aq telah menumbuknya d muka sebelum pergaduhan yg lebih mnyakitkan terjadi, yup..dia terus menumbuk, but aq mngelak2 sampai lah satu masa aq spin tangan..wahh ~~ apalagi, terlibas la pipinya,,mcm2 lgi aq buat, tak dapat kugambarkan lagi kerna peristiwa itu sudah menjadi sejarah hitam buat diriku yg bergelar insan( The Cookers) aiseh..hee, cma selepas aq spin dia 2..aq rsa sangat bersalah, aq berharap ada seorang ataupun lebih daripada itu cuba mententeramkan keadaan, tetapi seorang pun tedaa...huh! ndatau jenis manusia ap la kita ne..kawan gaduh pn dibiarkan (Sindiran) huhu..last2..gue juga yg mmberhentikan sendiri dengan cara menguncii lehernya sekuat mungkin..huhu, maaf arr FRIEND sbb bwat cerita ne, aq just buat supaya menjadi peringatan untuk kita dan yang lain, seterusnya..kita pn bermaafan, aq sedar aq yg silap, aq mula meminta maaf dengan semua ahli dorm sebab selama ne mereka mmg tak puas hati dengan satu gaya aq iaitu HOT TEMPERED..huhu, start dari hari itu, aq mula mengawal setiap langkah dengan berbekalkan azam dan semangat baru agar menjadi seorang yang lebih progresif, huhu..tabah dan sebagainya, Thanks FRIEND, ko telah banyak membantu aq walaupun selama ini engkau hanya bersabar kepadakau...Moral from this story, janganlah kita cuba2 untuk memutuskan hubungan persaudaraan kita, kerna ia akan membawa lebih banyak keburukan, lepas 2 ap ek..emm, arr...berdosa tau kalau kita sakiti sahabat kita sendiri..hihi, pas2, cubalah mengawal emosi kita dengan orang lain, jangan mementingkan diri..ok this only my story..akhirulkalam, Salamullahilaikum..